Kezdőlap | Ajánlók | Kívánságkosár | Eladóink | Kereső | Könyvrendelés
Facebook Twitter Pinterest
M.C. Beaton
Mcbeaton web pic

Marion Chesney neve elsősorban az általa írt több mint 100 történelmi romantikus regény miatt vált ismertté. Regényeit saját neve és olyan írói álnevek alatt adta ki, mint a Helen Crampton, Ann Fairfax, Jennie Tremaine és a Charlotte Ward. Az M.C. Beaton nevet kizárólag a titokzatos és bűnügyi regényei számára tartja fenn.

M.C.Beaton 1936-ban a skóciai Glasgowban született és első munkahelye a John Smith & Sons Ltd. volt, ahol a regény részlegen eladóként dolgozott. Miközben a könyveladásban dolgozott, ajánlatot kapott a Scottish Daily Mailtől, hogy írjon nekik kritikákat varieté műsorokkal kapcsolatban, hamarosan pedig színházi kritikussá lépett elő. A céget otthagyva a Scottish Field magazinhoz ment, ahol a marketing osztályon titkárnőként helyezkedett el, bármiféle gépírói tudás nélkül, azonban hamarosan a divatrovat szerkesztője lett. Ezután a Scottish Daily Express-nél helyezkedett el, ahol elsősorban bűnügyi témában írt. Ezt követően a Fleet Streeten található Daily Epress-hez került, ahol vezetői női riporter lett.

Miután hozzáment Harry Scott Gibbons-hoz, egy fiúk született, akinek a Charles nevet adták. Miután férjének az Egyesült Államokban szerkesztői állást ajánlottak az Oyster Bay Guardiannál, a család Amerikába költözött. Később Virginiába mentek, ahol Marion pincérnőként, Harry pedig mosogatóként dolgozott, ezután mindketten munkát kaptak Rupert Murdoch új lapjánál, a The Starnál és New Yorkba költöztek. Marion aggódni kezdett, hogy kevés időt tölt gyermekével, ezért férje bíztatására romantikus regényeket kezdett írni. Miután az írónő több mint száz ilyen történetet írt lánykori nevén, megelégelte az 1811 és 1820 közötti időszakban játszódó történeteket és elkezdett detektívtörténeteket írni. Egy alkalommal, amikor az Egyesült Államokból Sutherlandbe utazott vakációra egy horgásziskolában szerzett tapasztalatai adták az ötletet az első Hamish Macbeth történethez. A család visszatért Nagy-Britanniába, ahol házat vásároltak és férje fekete bárányokat tenyésztett. Később Cotswoldsbe költöztek, ahol az Agatha Raisin regények is születtek.

Forrás

 

M.C. Beaton megvásárolható könyvei