Kezdőlap | Ajánlók | Kívánságkosár | Eladóink | Kereső | Könyvrendelés
Facebook Twitter Pinterest
Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Könyvmegálló?

A konyvmegallo.hu 2011-ben alakult és 2012 februárjában indult ténylegesen, azzal a céllal, hogy ötvözzön egy webáruházat - amelyet a közösségi felhasználók töltenek meg eladó könyveikkel - és egy kulturális oldalt. A Könyvmegalló egy 'állomás' az internet "szupersztrádáján", ahol az idelátogató véleményt alkothat, olvashat (akár e-könyvet is), szemezgethet könyv ajánlókból és ha úgy találja vásárolhat is. A konyvmegallo.hu egy olyan online közösségi könyváruház és közösségi oldal, amely szeretne lehetőséget adni az elsőkönyves íróknak is a megjelenésre. Az oldalon a regisztráló felhasználók vásárolhatnak és eladhatnak vagy cserélhetnek új és használt könyveket, papírrégiségeket.


Könyvfeltöltés

Rövid regisztráció után a felhasználók 100 feltölthető hellyel rendelkeznek. Ez nem 100 könyvet jelent, mert lehet sorozatokat is feltölteni a rendszerbe. A termékek feltöltésével kapcsolatban az Általános Szerződési Feltételekben olvashat többet.


Értékelés

Vásárlás, eladás után célszerű az eladót minden esetben értékelni, egyrészről a következő vásárlók könnyebb helyzetben lesznek a vásárlási szándékuk eldöntése előtt, másrészről az eladónak visszajelzés hogy hogyan bonyolította le a tranzakciót.


Képek feltöltése

A konyvmegallo.hu rendszerébe díjmentesen lehet képeket csatolni az adott termékekről. Tilos más weblapokról névvel, védjeggyel ellátott fotók engedély nélküli csatolása a feltöltendő termékekhez. Ilyen esetekben a webáruház tulajdonosa és moderátora törli ezeket a termékeket.


A rendelés menete

Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, regisztráljon a rendszerbe. Adja lerendelést a kívánt könyv(ek)re. Erről Ön e-mailben visszaigazolást kap, az eladó pedig értesítést. Amikor az eladótól megkapta a könyvet értékelheti az eladót.


Érdemes odafigyelni, hogy

  • reális áron kínálja könyveit és minél jobb fotókat készítsen a termékeiről.
  • több át nem adott megrendelés után az eladó negatív értékeléseket kaphat, és ezzel ronthatja saját összképét.
  • rendszeresen, akár heti több alaklommal lépjen be a rendszerbe és ellenőrizze, kapott-e megrendeléseket.
  • ha szabadságát tölti, betegség vagy bármely egyéb okból nem tudja fogadni a rendeléseket, írja ki adatlapjára, hogy nem tud rendelést teljesíteni.