Kezdőlap | Ajánlók | Kívánságkosár | Eladóink | Kereső | Könyvrendelés
Facebook Twitter Pinterest
Arthur Madsen

A szerző Kiskunhalason született 1975 márciusában egy nagyon szegény család legkisebb gyermekeként. Az általános iskolát Jánoshalmán végezte, ahol már hatévesen megszerette a könyvek varázslatát. Mivel vallásos nevelést kapott, a legtöbb időt a kisváros plébániáján, vagy a könyvtárban töltötte. Ekkor még azt hitte, ha felnő, pap lesz belőle, vagy kalauz. Az élet végül másképp rendelkezett felette.

A középiskoláit Kecskeméten és Kiskunhalason végezte. Nem készült írói pályára, éppen ezért az első szösszeneteit viszonylag későn, a húszas évei végén írta. Először csak novellákkal próbálkozott, de később a nagyobb lélegzetvételű írások is szerepet kaptak a repertoárjában. 1999-ben Budapestre költözött, mint a mesebeli legkisebb fiú. Ugyanis mindössze 33 forinttal a zsebében indult neki szerencsét próbálni. Írni és élni.

A 2000-es évek közepétől ugyan publikált pár lapban, de az első sikert legismertebb írása, A zokni című novella hozta meg, ami nem csak Magyarországon, hanem külföldön is megjelent. Többek között olvashatták az Amerikai Egyesült Államokban, Erdélyben, Vajdaságban, valamint számos hazai nyomtatott és elektronikus médiában. 2009 áprilisában a Szép álmokat, Hope! című novellája Empátia-díjas lett a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Esélyek Háza írói pályázatán. Ezzel az írásával is jelezte, hogy nem csak magánemberként, hanem íróként is kiáll minden nemes ügy mellett. Segítőkészsége, karitatív tevékenysége szinte már védjegyévé vált. Hosszú ideje támogatja a segítségre szoruló embereket, valamint az erdélyi árva és nehéz sorsú gyermekeket.

2012 januárjában jelentkezett az Álomgyár Kiadó felhívására, ahol a legkisebb fiú meséje tovább folytatódott. Ugyanis 2012 májusában jelent meg az Álomgyár Kiadó gondozásában Az elátkozott nap című regénye.

Forrás

Arthur Madsen megvásárolható könyvei