Kezdőlap | Ajánlók | Kívánságkosár | Eladóink | Kereső | Könyvrendelés
Facebook Twitter Pinterest
Sylvia River: Reményhajsza I
Thumb rem nyhajsza1

John Kenderson meglepetten pillantott ki házának ablakán. Az épület előtt a Bermuda együttes autója állt meg, s kezében egy csomaggal, az egyik alkalmazott szállt ki belőle. A férfi tudta, hogy házvezetőnője majd átveszi a küldeményt, ezért ráérősen tovább álldogált az ablak mellett, miközben zenekara dolgain gondolkodott.

John immáron tíz esztendeje zenével kereste a kenyerét, dalaival rengeteget turnézott. Tehetsége és szorgalma hamar meghozta gyümölcsét, így a világnak igen kevés olyan szeglete volt, ahol a rockzenét kedvelők ne ismerték volna a nevét.

Ameddig úton volt, a kislányára és a házára is vigyáznia kellett valakinek, így alkalmazottaknak volt kénytelen adni ezeket a feladatokat. Ez a kényszer szülte helyzet azonban jó megoldásnak bizonyult, s az együtt töltött évek miatt az énekes inkább a családtagjainak érezte a házvezetőnőt és lánya nevelőnőjét, semmint alkalmazottaknak. A harmincnyolc esztendős Kathy Donovan felügyelt a kislányra, Stephanie-ra, a közel ötvenéves Abigail Sullivan, pedig a házvezetőnő és a korelnök volt az énekes házában.

A gyerek anyja, Dorothy nem ápolt szoros kapcsolatot sem a férjével, sem a lányával, így a zenész most is csak a banki értesítőkből tudta, hogy nagyjából merre jár a felesége. 

John Kenderson rockzenész felfigyel az énekesnőként szárnyait próbálgató Bonnie-ra, majd úgy dönt, lehetőséget ad neki arra, hogy bizonyítson. Meghívja együttesébe, a Bermudába vendégszerepelni, és a lány rövid időn belül bebizonyítja, valóban tehetséges. A duett-lemez elkészítésének munkálatai közben Bonnie és John időt szakít a romantikus érzelmi szálak szövögetésére is, amelynek folyományaként hamarosan összeházasodnak. Az új taggal kibővült együttes turnézni indul a lemezzel, ám a koncertsorozat végén a házaspár sorsa tragikus fordulatot vesz.

A kialakult helyzetből adódóan igen úgy tűnik, hogy esély sincs már a boldogságra, marad a remény, vagy csak annak hajszolása.

Az apróbb félreértéseket követik a nagyobb horderejű hazugságok, amelyeket – szinte törvényszerűen – a véletlenek azért erősen megtámogatnak.

A küzdelem megkezdődik, szavakkal, tettekkel és bizony néha fegyverrel is.

Az oldalak fogytával együtt a problémák is megoldódni látszanak, bár ezt csak azért teszik, hogy létrehozzák az új bonyodalmat a történet következő kötete számára…