Kezdőlap | Ajánlók | Kívánságkosár | Eladóink | Kereső | Könyvrendelés
Facebook Twitter Pinterest
Aurora White: A gyöngyhalász
Thumb covers 257742

Egy szakadt utcagyerek ült a mólón, s unottan kavicsokat dobált a tengerbe. A víz kéken csillogott, s apró örvények keletkeztek a kődarabok nyomán. Sötétbarna lábait izgatottan mozgatni kezdte, mikor észrevett valamit a látóhatár peremén.

Mintha egy hajó lenne – töprengett, és fölállt, úgy nézte a távoli dolgot. Majd a kezével ernyőzte a szemét és úgy figyelt egy darabig. Néhány perc múlva rémülten elszaladt a közeli kocsmába, s hangosan kiabálta:

- Kalózok! Kalózok! Egy kalózhajó közeledik a kikötő irányába.

Három vadromantikus, hosszabb terjedelmű novella kapott helyet az Aurora White néven alkotó magyar írónő kötetében. Az olvasók elsőként (A fekete kalóz özvegye) Estella kalandos élettörténetével ismerkedhetnek meg. Az asszony egyedül kormányoz be egy kalózhajót a kikötőbe, ahol a köré sereglő kíváncsi helyiekkel osztja meg históriáját: miután kislányként elvesztette a szüleit, indiánok között nevelkedett, majd a hírhedt tengeri rabló, John imádott felesége, s kisvártatva özvegye lett. A második novella (A Vörös Ördög) nyitányában egy Andy nevű fiú egy nagyméretű, viharvert füzetet talál a tengerparton. Hamarosan kiderül, hogy a lapokon nem más, mint Edward kapitány, vagyis a Vörös Ördög néven elhíresült hajdani kalóz feljegyzései olvashatóak az 1709-es évből. Ahogy olvassa, a réges régi feljegyzés életre kel fokozatosan, olyannyira, hogy végül a fiatalember sorsát is meghatározóan befolyásolja… A harmadik történet (a gyöngyhalász) Japánban játszódik, s a főszereplője egy Yamato nevű fiú, aki gyöngyhalászként keresi szűkös kenyerét, hogy eltartsa az édesanyját és számos kistestvérét. Egy merülés alkalmával hajóroncsot fedez fel, s benne egy ládát tele régi levelekkel. Egy európai ismerősével, Daviddel lefordíttatja azokat. Ahogy napról napra többet tud meg a tartalmukról, úgy kezd fokozatosan átalakulni Yamato élete, jelleme is. A kötet a kalandos ponyvairodalmat keresők figyelmére számíthat.

A könyv megvásárolható itt,a Könyvmegállón.