Kezdőlap | Ajánlók | Kívánságkosár | Eladóink | Kereső | Könyvrendelés
Facebook Twitter Pinterest
Hogyan kell eladni egy könyvet? - Könyveladási kisokos
Selling used books on amazon

Ha végleg kiszortíroztad könyveidet otthon és arra a döntésre jutottál, hogy bizony néhánytól itt az ideje megszabadulni, érdemes pár dolgot átgondolni a könyvek meghirdetése előtt...

 

Mielőtt könyvedet feltöltenéd a Könyvmegálló.hu-ra, ahol sem feltöltési díj, sem jutalék nem állják útját a sikeres eladás utáni eufóriának, érdemes először körülnézni az árak tekintetében.

Jó ötlet lehet kezdetben egy nagyobb könyvesbolt, vagy webáruház kínálatában megnézni, hogy mennyiért kínálják ezt a könyvet új, illetve haszált állapotban. Beárazásnál nagyon sokat számít a könyv állapota, így egy szinte új, vagy nagyon szép állapotú könyvet természtesen valamivel magasabb áron és gyorsabban lehet eladni. Viszont azt is fontos tudni, hogy egy könyvkedvelő magánszemély nem fogja tudni ugyanannyiért eladni szép állapotú könyvét, mint egy nagy könyvesbolt, így érdemes a könyv feltöltésekor alacsonyabb árat megadni. 

Sokat számít a könyv átvételének lehetséges helye, így ha valaki csak vidéken tudja átadni a könyvet, a vevőnek számolnia kell a sokszor igen magas postadíjakkal/futárral és az árat ez is valamivel lejjebb viszi. Ha valaki azonban a fővárosban, vagy nagyobb városban él és a könyvet esetleg nagyobb csomópontokhoz is el tudja juttatni, az mindenképp pozitívum lehet könyveladásnál.

Érdemes lehet annak is utánanézni, hogy egy könyv vajon kapható-e még a nagyobb könyváruházakban, vagy esetleg már nincs készleten és hiánycikké vált. Egy ritka, beszerezhetetlen könyvért a gyűjtők akár "aranyárat" is fizethetnek.

A könyv feltöltésekor fontos jó minőségű képeket is feltenni, hiszen ezeken látszódhatnak az esetleges hibák, sérülések, de persze az is, ha az adott könyv szép, hibátlan állapotú. Ha nincsen fényképezőgéped, vagy kamerás mobiltenefonod, a szöveges mezőben mindenképp adj meg részletes információkat a könyv állapotáról (van-e benne firka, szakadás, aláhúzás, a lapok meglazultak-e, a könyv gerince ép-e). Azonban ne feldkezz el a termék feltöltésénél a fontos mezők kitöltéséről sem, így legalább a könyv címe, a szerző neve és egy kiadó, vagy kiadási dátum szerepeljen az adatlapon! (Természetesen, ha időd engedi, megadhatod még páldául az oldalak számát, a könyv nyelvét és az ISBN kódot is.)

Végül, de nem utolsó sorban, a Könyvmegálló keresőjébe is hasznos lehet beírni az eladni kívánt könyv címét, így kiderülhet, vajon más is kínálja-e eladásra a szóban forgó könyvet, illetve, hogy honnan és milyen áron kínálja azt, hiszen így könnyebb lehet a könyvek beárazása. Emellett, a Könyvmegállón minden felhasználónak lehetősége van a saját profiljában elhyelezni egy kis képet, illetve bemutatkozó szöveget is magáról, melyben leírhatjuk, hogy pl. a könyvek átadását hogyan tudjuk megoldani.

Ha mindez megvan, akkor jó eséllyel hamarosan új gazdára találhat könyvünk és készülhetünk újabb könyvek, vagy a karácsonyi ajándékok beszerzésére.